«Η βιομηχανία εξελίσσεται και χρειάζεται νέο κόσμο να την ενδυναμώσει», είπε η Πηλείδου

Η βιομηχανία μας, είπε η Υπουργός, υπάρχει και έχει προοπτική για να αναπτυχθεί περισσότερο και αυτό που χρειάζεται για να το κάνει είναι τεχνικά καταρτισμένο προσωπικό και εξειδικευμένους τεχνίτες, μια ανάγκη που πάντα θα υφίσταται.

“Η βιομηχανία μας είναι και έξυπνη και πράσινη και καινοτόμα και αμείβει τον κόσμο της καλύτερα από τους περισσότερους τομείς της κυπριακής οικονομίας” πρόσθεσε και σημείωσε ότι προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες ανέλιξης και επαγγελματικής καταξίωσης στα άτομα που επενδύουν σε αυτήν και που αποκτούν τις σωστές γνώσεις και δεξιότητες.

Όταν μιλάμε για βιομηχανία, είπε η Υπουργός, δεν μιλάμε μόνο για εργοστάσια, ένα περιβάλλον παραγωγής με τόρνους, φρέζες και ρομπότ. Υπάρχουν πολλοί τομείς που εντάσσονται στη βιομηχανία, όπως η βιομηχανία τροφίμων και ποτών, η βιομηχανία φαρμάκων, η παραγωγή χημικών ουσιών και προϊόντων, η παραγωγή πλαστικών, η παραγωγή μετάλλων, η παραγωγή οικοδομικών υλικών, η βιομηχανία ξύλου, η κατασκευή επίπλων και η κατασκευή έξυπνων μηχανημάτων και εξοπλισμού.

Η Υπουργός ανέφερε τέλος ότι στις επισκέψεις που κάνει στις βιομηχανικές περιοχές ολοένα και ανακαλύπτει βιομηχανίες που δεν γνώριζε ή δεν μπορούσε να φανταστεί καν ότι υπήρχαν στην Κύπρο, και που εξάγουν προϊόντα σε όλο τον κόσμο, από την Κίνα μέχρι την Αμερική.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s