Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Δεν προκύπτει σχέση των θρομβολεμβολικών περιστατικών με εμβόλιο AstraZeneca

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) παίρνει εξαιρετικά σοβαρά την κατάσταση σε σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca και διαβεβαιώνει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα και εξετάζει εξονυχιστικά τα δεδομένα σχετικά με θρυλούμενες παρενέργειες (θρομβοεμβολικά περιστατικά), δήλωσε η Έμερ Κουκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Υπενθύμισε ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα η σχετική ειδικών επιτροπή του ΕΜΑ, στην οποία μετέχουν και ειδικοί των κρατών μελών, έχει ξεκάθαρα δηλώσει πως η ανάλυση συνεχίζεται και δείχνει ότι τα οφέλη υπερτερούν των όποιων ρίσκων.

Συγκεκριμένα, η κ.  Κουκ, δήλωσε στον Τύπο στις Βρυξέλλες, ότι η αρμόδια επιτροπή συνεχίζει την έρευνα (την περασμένη εβδομάδα η επιτροπή συναντήθηκε ήδη πολλές φορές), συναντάται ξανά σήμερα, και στόχο έχει να διαπιστώσει ως την Πέμπτη αν πρόκειται για τυχαία περιστατικά, ή υπάρχει σύνδεση με το εμβόλιο.

Πάντως ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει προκαλέσει την δημιουργία θρόμβων προσθέτοντας ότι ο αριθμός των περιστατικών που έχουν αναφερθεί είναι αντίστοιχος με τον αριθμό που συναντάται στον γενικό πληθυσμό.

Τόνισε ότι με βάση τα ως τώρα στοιχεία δεν προκύπτει σχέση των θρoμβολεμβολικών περιστατικών με το εμβόλιο, και δήλωσε ότι ο ΕΜΑ επιμένει πως τα οφέλη του εμβολίου είναι περισσότερα από τα ρίσκα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s