Το 20% εμβολιάστηκε με πρώτη δόση εμβολίου, ανοίγει τη Δευτέρα η Πύλη για άτομα ηλικίας 43 και 44

Το 20% των πολιτών στην Κύπρο έχει εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου, ενώ συνεχίζεται το πρόγραμμα εμβολιασμού, δίνοντας την ευκαιρία σε άτομα ηλικίας 43 και 44 να διευθετήσουν ραντεβού τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, μέχρι τις 23 Απριλίου, έγιναν συνολικά 236.265 εμβολιασμοί (26,8 δόσεις ανά 100 κατοίκους), εκ των οποίων οι 176.082 (20%) αφορούσαν τη χορήγηση της 1ης δόσης και οι 60.183 (6,8%) αφορούσαν τη χορήγηση και των δύο δόσεων.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα, 26 Απριλίου, από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, προτεραιότητα για τη διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό θα έχουν τα άτομα ηλικίας 43 και 44 ετών μόνο.

Οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται σε Εμβολιαστικά Κέντρα που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες. Την ερχόμενη εβδομάδα η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει επίσης για άλλες ηλικιακές ομάδες και περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί των ατόμων που εμπίπτουν σε ουσιώδεις υπηρεσίες, όπως αυτές εγκρίνονται από ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό.

Επίσης, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους Προσωπικούς Ιατρούς που το επιθυμούν, ώστε να τους παραχωρηθούν εμβόλια της AstraZeneca για τον εμβολιασμό των δικαιούχων τους ηλικίας 30 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι, ενόψει της έναρξης ισχύος από τη Δευτέρα των μέτρων που αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, δεν απαιτείται η αποστολή γραπτού μηνύματος για σκοπούς μετάβασης σε Κέντρο Εμβολιασμού, νοουμένου ότι προσκομίζεται το απαραίτητο αποδεικτικό στοιχείο (έντυπο, γραπτό μήνυμα, Κάρτα Εμβολιασμού) για σκοπούς ελέγχου.

Επιπρόσθετα, για όσα άτομα έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα με οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια και έχει παρέλθει περίοδος 14 ημερών από τη λήψη της τελευταίας δόσης, δεν απαιτείται υποχρεωτικός αυτοπεριορισμός σε περίπτωση που τα άτομα αυτά θεωρηθούν στενή επαφή κρούσματος, ενώ εξαιρούνται της υποχρέωσης για εβδομαδιαίο έλεγχο με rapid test.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s